Committee van Aanbeveling

Ellen van Schoten

Lid  sinds 2019

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft dr. Ellen van Schoten RA per 1 januari 2021 benoemd tot derde lid van het College van Bestuur (CvB). Ellen van Schoten volgt hiermee Roelien Ritsema van Eck op en wordt verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering. Van Schoten was van 2018 tot 1 januari 2021 nog Chief Operating Officer (COO) bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Naast haar hoofdfunctie vervult zij enkele nevenfuncties, waaronder lid van de Raad van Commissarissen van SURF. Ellen heeft een groot deel van haar loopbaan in de publieke sector gewerkt, voor zij bij de AFM kwam werken heeft zij elf jaar bij de Algemene rekenkamer gewerkt waarvan negen jaar als secretaris (algemeen directeur).

“Ik wil graag in mijn werk een bijdrage aan de samenleving leveren. Dat trekt me ook in Vialisa aan. Deze organisatie maakt echt een verschil voor jonge mensen in moeilijke omstandigheden. Zij ondersteunt kansarme jongeren bij het opbouwen van een economisch zelfstandige toekomst in Bangladesh.”

Christian Huurman 

Lid sinds 2022

Begin 2013 zegde Christian zijn baan in Londen vaarwel, vertrok op reis naar Bangladesh en maakte daar voor het eerst kennis met Stichting Vialisa. Na betrokken te zijn bij enkele goede doelen-events die Vialisa steunden met donaties, begon Christian in 2015 als bestuurslid Marketing en was hij van  2017 tot eind 2021 de voorzitter bij Vialisa. 

Om toch betrokken te blijven bij de stichting heeft hij de overstap gemaakt naar het Committee van Aanbeveling.

 

Niels van den Berge

Lid sinds 2021

Niels heeft een uitgebreide kennis van Bangladesh en spreekt vloeiend Bengaals. Verschillende keren trad hij op als acteur in Ittyadi, een immens populaire nationale tv-show. In deze show maakt hij handig gebruik van zijn populariteit door op een satirische Bollywood achtige wijze maatschappelijk beladen onderwerpen zoals kindhuwelijken, bruidsschatten en corruptie aan te snijden.

“Voor veel jonge mensen in Bangladesh is de sleutel tot een gezond en gelukkig leven het ontwikkelen van vaardigheden. Met eigen ogen heb ik gezien dat adolescenten van ultra-arme gezinnen vaak geen toegang krijgen tot mainstream onderwijs. De wijze waarop Vialisa met deze jongeren werkt, persoonlijk en op maat gemaakt, trekt mij dan ook aan. Het ondersteunen in het ontwikkelen van vaardigheden en zelfvertrouwen is waarschijnlijk de beste aanpak die ik kan bedenken.”

De leden van het C.v.A werken op vrijwillige basis. Ze ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden voor Vialisa.

The Netherlands

Bank account: ING Bank

IBAN: NL95INGB0009552228

Swift / Bic code: INGBNL2A

 

RSIN / ANBI nummer: 8120.95.261

K.v.K (in Venlo): 12050567

Stationsweg 100

1702 AJ Heerhugowaard

The Netherlands

Bangladesh

Office

Road 23/b, house 1, Apt A4

Gulshan 1, Dhaka - 1212

Education Centre

Korail Bou Bazaar Slum Area

Unit-Kha, House 152

Ward 19, Ershad School mud field

Dhaka-1213

Met dank aan WPML.org

© Vialisa / 2021