Educatie centrum

Wanneer jongeren niet direct bij een werkgever geplaatst kunnen worden, kunnen ze eerst aan hun algemene kennis en specifieke vaardigheden werken via Educatiecentrum Vialisa. Dit educatiecentrum ligt aan de rand van Korail, de sloppenwijk waar de jongeren waar Vialisa mee werkt vandaan komen. Het centrum biedt onderkomen aan verschillende korte opleidingen die de kansen op de arbeidsmarkt significant verhogen. Daarnaast, wanneer de opleidingen die intern geboden kunnen worden niet aansluiten op de behoeften en ambities van de jongere wordt aansluiting gezocht bij externe opleidingen, zoals een opleiding tot automonteur. Hierbij is het in eerste instantie de bedoeling dat de jongere vervolgens bij de opleider in dienst treedt. Indien dit niet mogelijk is wordt er elders een passende werkplek gezocht.

De meeste opleidingen duren tussen de twee en zes maanden, waarbij gerekend moet worden op ongeveer 3000 Bangladeshi Taka per persoon per maand. Omgerekend naar euro’s komt dit neer op zo’n 30 euro per persoon per maand, afhankelijk van de wisselkoers en actuele prijzen. Per student moet dus gerekend worden op ongeveer 60 tot 180 euro voor de hele opleiding. Vialisa kan ongeveer 30 jongeren per halfjaar aan een opleiding helpen.

Voor iedere opleiding geldt dat studenten tweemaal per maand kunnen instromen. Eerder was dit eenmaal per opleidingstraject, maar dit is veranderd om studenten tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat er geen opleidingsplekken verloren gaan wanneer een student door omstandigheden niet meer kan komen. Iedere student krijgt een lesplan op maat. De levensvaardigheid lessen worden in groepsverband gegeven, terwijl de meeste opleiding specifieke lessen individueel worden gegeven. Dit wordt zo gedaan omdat in de praktijk elke student op een ander niveau instroomt.

Nederland

Bankrekening: ING Bank

IBAN: NL95INGB0009552228

Swift / Bic code: INGBNL2A

 

RSIN / ANBI nummer: 8120.95.261

K.v.K (in Venlo): 12050567

Stationsweg 100

1702 AJ Heerhugowaard

The Netherlands

Bangladesh

Office

Road 23/b, house 1, Apt A4

Gulshan 1, Dhaka - 1212

Education Centre

Korail Bou Bazaar Slum Area

Unit-Kha, House 152

Ward 19, Ershad School mud field

Dhaka-1213

© Vialisa 2023

Met dank aan WPML.org