Bestuursleden

Lisa van Gerven

Oprichtster en bestuurslid

Lisa is de oprichtster van Stichting Vialisa. Zij is als 2-jarig meisje geadopteerd door een Nederlands gezin en groeide op in het Limburgse Baarlo. Tijdens haar studie Welzijnsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen liep zij stage bij BRAC, de grootste NGO van Bangladesh (en de wereld). Daarnaast deed zij gedurende haar studie Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkervaring op in Vietnam. Sinds februari 2004 is zij namens Vialisa werkzaam en woonachtig in Dhaka. Hiermee vormt zij de communicatieve schakel tussen het Nederlandse bestuur en de uitvoerende werkzaamheden in Bangladesh.

Christian Huurman

Voorzitter

Christian is ook geboren in Bangladesh en opgegroeid in Nederland. Na het behalen van een doctoraat in 2006 is hij verhuisd naar Groot-Brittannië. Begin 2013 zegde Christian zijn baan in Londen vaarwel, vertrok op reis naar Bangladesh en maakte daar voor het eerst kennis met Stichting Vialisa. Na betrokken te zijn bij enkele goede doelen-events die Vialisa steunden met donaties, begon Christian in 2015 als bestuurslid Marketing en bekleedt sinds begin 2017 de voorzittersfunctie bij Vialisa. Met zijn organisatorische achtergrond ontfermt Christian zich in het bijzonder over de ontwikkeling van Benglish Crafts. Dit houdt in dat hij zich onder anderen bezighoudt met het marketen van de producten die in Bangladesh geproduceerd worden, evenals met de juridische aspecten van het opzetten van een bedrijf.

Shila de Vries

Sectretaris

Shila is net als Lisa en Christian geboren in Bangladesh en al jong naar Nederland gekomen. Ze is opgegroeid in Bilthoven en studeerde Technologie- en Innovatiebeleid voor Ontwikkelingslanden aan de TU in Eindhoven, met een afstudeerproject in Bangladesh. Ze is momenteel werkzaam als juridisch adviseur voor onderzoeksorganisaties op het gebied van technologie. Shila’s kracht zit in het structureren van kansrijke initiatieven en het scheppen van condities waarin deze tot uitvoer kunnen komen. Shila is sinds september 2017 secretaris in het bestuur van Vialisa.

Ivan Genet

Penningmeester

Ivan is 19 jaar werkzaam binnen verschillende multinationals en financiële functies. Werkt nu als Finance Manager bij een informatie analytics company. Is sinds een aantal jaar terug in Nederland, na een tijd in Azië te hebben gewerkt en gewoond. Heeft in die tijd meerdere malen Zuid-Azië bezocht en daar de uitdagingen van dichtbij gezien die achterstand en armoede met zich meebrengen voor de jeugd. Voor hem is het werk en werkwijze van Vialisa in Dhaka de reden om zich in December 2018 bij ons aan te sluiten.

 

Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis. Ze ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden als bestuurslid.

 
 

Nederland

Bank rekening: ING Bank (Amsterdam)

IBAN: NL95INGB0009552228

Swift / Bic code: INGBNL2A

 

RSIN / ANBI nummer: 8120.95.261

K.v.K (te Venlo): 12050567

Van der Hoeveplein 29

3072 MK Rotterdam

Nederland

Bangladesh

 

Kantoor

Road 23/b, house 1, Apt A4

Gulshan 1, Dhaka - 1212

 

 

 

Educatie Centrum

Korail Bou Bazaar Slum Area

Unit-Kha, House 152

Ward 19, Ershad School mud field

Dhaka-1213

 

Met dank aan WPML.org

© Vialisa / 2020