Bestuursleden

Lisa van Gerven

Oprichtster en bestuurslid (interim voorzitter)

Lisa is de oprichtster van Stichting Vialisa. Zij is als 2-jarig meisje geadopteerd door een Nederlands gezin en groeide op in het Limburgse Baarlo. Tijdens haar studie Welzijnsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen liep zij stage bij BRAC, de grootste NGO van Bangladesh (en de wereld). Daarnaast deed zij gedurende haar studie Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkervaring op in Vietnam. Sinds februari 2004 is zij namens Vialisa werkzaam en woonachtig in Dhaka. Hiermee vormt zij de communicatieve schakel tussen het Nederlandse bestuur en de uitvoerende werkzaamheden in Bangladesh.

lisa@vialisa.com

 

Saskia van Bergen

Sectretaris

Mijn naam is Saskia en ik ben getrouwd met Jhorna, die op twee-jarige leeftijd is geadopteerd uit Bangladesh. Wij willen in de nabije toekomst graag met onze dochter naar Bangladesh om kennis te maken met de mensen, de cultuur en de natuur.

In het dagelijks leven werk ik als logopedist.

In mijn werk als logopedist kom ik met verschillende culturen in aanraking, dit maakt het werk zeer veelzijdig. Ik werk met kinderen die problemen hebben op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor en slikken en weet dat het belangrijk is gehoord te worden als persoon om een taak te kunnen vervullen in deze (meer)talige maatschappij.

Via Gertjan hoorde ik van Vialisa en was direct enthousiast over de stichting.

Ik gun het de jongeren in Bangladesh een vak te kunnen leren, zichzelf te kunnen ontwikkelen en vervolgens werk te krijgen in een setting waarin zij niet worden uitgebuit.

saskia@vialisa.com

Gertjan Balm

Penningmeester

Twee jaar geleden kwam Gertjan voor het eerst in aanraking met Vialisa. Samen met zijn vrouw reisden hij naar Dhaka (Bangladesh) om herinneringen op te halen. Rina (de vrouw van Gertjan) is geadopteerd uit Bangladesh. Zij maakten kennis met Lisa en bezochten haar project in Korail, de grootste sloppenwijk van Dhaka.

“In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Dura Vermeer Infra als omgevingsmanager. In die rol is het mijn verantwoordelijkheid om grote infrastructurele projecten zoals aanleg van (spoor)wegen, bruggen en viaducten, maar ook windparken en parkeergarages af te stemmen op de omgeving. In deze rol ben ik de verbinding tussen het projectteam en belanghebbenden zoals bewoners, bevoegde gezagen en is het mijn taak om belanghebbenden te informeren en verwachtingen te managen. Een dergelijke verbindende rol zie ik voor mezelf ook bij Vialisa weggelegd.

Wat me naast de gedrevenheid en passie van Lisa opviel, was ook de betrokkenheid van de mensen zelf. Ik kreeg het gevoel het project ook echt door de mensen zelf gedragen werd. Dit is volgens mij de basis voor het slagen van ontwikkelingshulp. Ook de ambitie van Vialisa om kansarme jongeren te ondersteunen bij het opbouwen van een economisch zelfstandige toekomst trok mij aan. Met als ultieme doel dat de uitgestippelde programma’s een zelfstandig bestaansrecht met verdienmodel krijgen en hulp van buitenaf niet noodzakelijk meer is.

Toen Lisa mij enkele weken terug vroeg of ik de rol van penningmeester wilde vervullen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Vialisa als kleinschalige hulporganisatie zie ik namelijk niet als een Calimero, maar meer als een David die tot grootse daden tot staat is. Misschien niet in omvang maar wel in behaald succes. Graag wil ik als geëigende Kaaskop dan ook een verbindende factor zijn tussen twee werelden om Vialisa, hoe klein ook als organisatie, een groot podium te geven in Nederland.”

gertjan@vialisa.com

 

Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis. Ze ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden als bestuurslid.

Nederland

Bankrekening: ING Bank

IBAN: NL95INGB0009552228

Swift / Bic code: INGBNL2A

 

RSIN / ANBI nummer: 8120.95.261

K.v.K (in Venlo): 12050567

Stationsweg 100

1702 AJ Heerhugowaard

The Netherlands

Bangladesh

Office

Road 23/b, house 1, Apt A4

Gulshan 1, Dhaka - 1212

Education Centre

Korail Bou Bazaar Slum Area

Unit-Kha, House 152

Ward 19, Ershad School mud field

Dhaka-1213

© Vialisa 2023

Met dank aan WPML.org