Bestuursleden

Lisa van Gerven

Oprichtster en bestuurslid

Lisa is de oprichtster van Stichting Vialisa. Zij is als 2-jarig meisje geadopteerd door een Nederlands gezin en groeide op in het Limburgse Baarlo. Tijdens haar studie Welzijnsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen liep zij stage bij BRAC, de grootste NGO van Bangladesh (en de wereld). Daarnaast deed zij gedurende haar studie Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkervaring op in Vietnam. Sinds februari 2004 is zij namens Vialisa werkzaam en woonachtig in Dhaka. Hiermee vormt zij de communicatieve schakel tussen het Nederlandse bestuur en de uitvoerende werkzaamheden in Bangladesh.

Christian Huurman

Voorzitter

Christian is ook geboren in Bangladesh en opgegroeid in Nederland. Na het behalen van een doctoraat in 2006 is hij verhuisd naar Groot-Brittannië. Begin 2013 zegde Christian zijn baan in Londen vaarwel, vertrok op reis naar Bangladesh en maakte daar voor het eerst kennis met Stichting Vialisa. Na betrokken te zijn bij enkele goede doelen-events die Vialisa steunden met donaties, begon Christian in 2015 als bestuurslid Marketing en bekleedt sinds begin 2017 de voorzittersfunctie bij Vialisa. Met zijn organisatorische achtergrond ontfermt Christian zich in het bijzonder over de ontwikkeling van Benglish Crafts. Dit houdt in dat hij zich onder anderen bezighoudt met het marketen van de producten die in Bangladesh geproduceerd worden, evenals met de juridische aspecten van het opzetten van een bedrijf.

Beschikbaar

Sectretaris

Allereerst is het natuurlijk van belang dat de secretaris binding voelt met de organisatie. Daarnaast zijn er bepaalde eigenschappen en vaardigheden die bij de functie van secretaris goed van pas komen. Als je plezier hebt met ‘pen en papier’ , redelijk ordelijk bent en het leuk vindt om als spin in een informatieweb te fungeren is een secretarisfunctie is voor jou.

 

Stuur een email naar vialisa@vialisa.com voor meer informatie.

Gertjan Balm

Penningmeester

Twee jaar geleden kwam Gertjan voor het eerst in aanraking met Vialisa. Samen met zijn vrouw reisden hij naar Dhaka (Bangladesh) om herinneringen op te halen. Rina (de vrouw van Gertjan) is geadopteerd uit Bangladesh. Zij maakten kennis met Lisa en bezochten haar project in Korail, de grootste sloppenwijk van Dhaka.

“In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Dura Vermeer Infra als omgevingsmanager. In die rol is het mijn verantwoordelijkheid om grote infrastructurele projecten zoals aanleg van (spoor)wegen, bruggen en viaducten, maar ook windparken en parkeergarages af te stemmen op de omgeving. In deze rol ben ik de verbinding tussen het projectteam en belanghebbenden zoals bewoners, bevoegde gezagen en is het mijn taak om belanghebbenden te informeren en verwachtingen te managen. Een dergelijke verbindende rol zie ik voor mezelf ook bij Vialisa weggelegd.

Wat me naast de gedrevenheid en passie van Lisa opviel, was ook de betrokkenheid van de mensen zelf. Ik kreeg het gevoel het project ook echt door de mensen zelf gedragen werd. Dit is volgens mij de basis voor het slagen van ontwikkelingshulp. Ook de ambitie van Vialisa om kansarme jongeren te ondersteunen bij het opbouwen van een economisch zelfstandige toekomst trok mij aan. Met als ultieme doel dat de uitgestippelde programma’s een zelfstandig bestaansrecht met verdienmodel krijgen en hulp van buitenaf niet noodzakelijk meer is.

Toen Lisa mij enkele weken terug vroeg of ik de rol van penningmeester wilde vervullen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Vialisa als kleinschalige hulporganisatie zie ik namelijk niet als een Calimero, maar meer als een David die tot grootse daden tot staat is. Misschien niet in omvang maar wel in behaald succes. Graag wil ik als geëigende Kaaskop dan ook een verbindende factor zijn tussen twee werelden om Vialisa, hoe klein ook als organisatie, een groot podium te geven in Nederland.”

 

Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis. Ze ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden als bestuurslid.

 
 

Nederland

Bank rekening: ING Bank 

IBAN: NL95INGB0009552228

Swift / Bic code: INGBNL2A

 

RSIN / ANBI nummer: 8120.95.261

K.v.K (te Venlo): 12050567

Stationsweg 100

1702 AJ Heerhugowaard

Nederland

Bangladesh

 

Kantoor

Road 23/b, house 1, Apt A4

Gulshan 1, Dhaka - 1212

 

 

 

Educatie Centrum

Korail Bou Bazaar Slum Area

Unit-Kha, House 152

Ward 19, Ershad School mud field

Dhaka-1213

 

Met dank aan WPML.org

© Vialisa / 2021